Omgeving

In de buurt gelegen grote steden.

Op ongeveer 1 uur rijden ligt de stad Milaan (Milano) en op nog geen uur rijden ligt de stad Como. De weg naar Milaan kan erg druk zijn, waardoor de reistijd nog wel eens toe kan nemen. Indien u geen zin heeft in file rijden, kunt u natuurlijk altijd de trein nemen. Deze brengt u van het dichtbij gelegen dorp Colico tot in hartje Milaan. Milaan is de tweede grote stad van ItaliĆ« en de belangrijkste stad van Noord-ItaliĆ«.

Een bezoekje aan de stad Como is zeker de moeite waard. In de stadskern vindt u onder andere middeleeuwse monumenten. Como is de hoofdstad van de provincie van de gelijknamige provincie (Como). De stad ligt aan de zuidwest kant van het meer (Lago di Como).

Natuurreservaat.

Hotel, restaurant en camping Au Lac de Como bevindt zich bij het zeer mooie en rustige Natuurreservaat “Pian di Spagna e Lago di Mezzola”.

Het natuurreservaat “Pian di Spagna e Lago di Mezzola” is een onderdeel van de regio Lombardije en toevertrouwd aan de berg gemeenschappen “Alto Lario Occidentale”, “Valchiavenna en Valtellina Morbegno”.

Het reservaat is opgericht met als doel de diverse trekvogels een geschikte verblijflocatie te bieden en om ervoor te zorgen dat ze in hun natuurlijke omgeving kunnen nestelen. Tevens is het bedoeld voor het behoud van het natuurlijke milieu en het natte gebied van dit landschap (wetlands).  Voor meer informatie zie http://www.piandispagna.it/